2012-06-18 15:40:00

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?

„Što je sve važno pri donošenju odluke? Koje informacije trebamo prikupiti i kako do njih doći? Gdje upitati za savjet? Kako izračunavamo bodove? Najtraženija zanimanja? Kako do stipendije?...

Odgovore na navedena i još mnogo drugih pitanja, potražite u novim informativnim brošurama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje „Kamo nakon osnovne škole?“ pod opširnije.

U životu svakog tinejdžera odabir srednje škole jedna je od najvažnijih odluka koju treba donijeti. Ta odluka nije nimalo laka, stoga treba dobro razmisliti čime biste se u životi voljeli baviti, biste li više voljeli biti neprestano u kontaktu s ljudima, ili više volite urede u kojima ćete imati svoj mir i tako obavljati svoj posao? Biste li voljeli mnogo putovati, upoznavati različite ljude i različita mjesta, ili biste zauvijek htjeli ostati ovdje i putovati preko praznika? To su teška pitanja na koja tek mali broj osnovnoškolaca zna pravi odgovor.

Zanimanja se razlikuju po svojim karakteristikama i zahtjevima koji se postavljaju pred osobe koje ih obavljaju. Stoga je upravo sada trenutak da dobro razmislite o svojem budućem zanimanju. Pokušajte prikupiti što više informacija o različitim zanimanjima, o školama u kojima se možete obrazovati za pojedina zanimanja, kao i o mogućnostima zapošljavanja, odnosno nastavka daljnjeg obrazovanja. Jasno je da ne možete proučiti sva moguća zanimanja. Zato pokušajte napraviti odabir onih zanimanja koja vam se čine najprimjerenijima i najprivlačnijima s obzirom na vaše interese, vrijednosti i sposobnosti.

Predlažemo također da posjetite web stranice srednjih škola na kojima možete dobiti informacije o budućim zanimanja koja vas interesiraju!

Za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju kliknite na sliku brošure koja je prikazana ispod.

 

 

 


Osnovna škola "Marjan" Split